Doina
Ruști

Bărbați, femei, depravați

Unii cinici, alții sadici, alții cruzi, că așa sunt artiștii, o bună parte desfrânați, însă cu ștaif, unul inovator în ale cofetăriei, unii capabili să se lupte în săbii ‑ sunt numiți „tipi”. (Mircea Murariu) (2023-06-01)
Bărbați, femei, depravați - Doina Ruști

O cronică semnată de Mircea Morariu în Hot News a fost surpriza zilei de 1 iunie.

Iată ce scrie:

Un București veșnic marcat de spaima unei noi epidemii de ciumă care presupunea închiderea pentru o vreme a porților caselor și ale hanurilor ca și suspendarea oricărei urme de viață socială.

Poate tocmai de aceea, poate fiindcă nu știau ce le rezervă ziua de mâine –se moare foarte adesea suspect, enigmatic, pe neașteptate în cele 52 de povestiri care sunt tot atâtea ciudățenii repaginate și inteligent, și cu umor, și cu evidențierea conștiinței auctoriale și, mai presus de toate, în spiritul veacului nostru de povestitoare- majoritatea personajelor din Depravatul din Gorgani trăiesc sub semnul și în spiritul nemăsurii. Al exagerării. În primul rând în dragoste, în sex și în tot ceea ce înseamnă plăcerile vieții. Dar și în furt, hoție, înșelătorie, dorință de căpătuială..

Continuarea în

Hot-News

share on Twitter
share on Facebook